Diana stopt

21 augustus 2021

EERSTE VROUWELIJKE WETHOUDER VAN HULST STOPT

Wethouder Diana van Damme – Fassaert heeft haar besluit genomen. In het voorjaar 2022 is zij voornemens te stoppen.Ze ambieert na de gemeenteraadsverkiezingen geen rol meer als gemeentebestuurder.

Wethouder van Damme is bij de gemeenteraadsverkiezingen 2022 veertien jaar wethouder namens de PvdA. Daarvoor was ze tien jaar raadslid. “Het is mooi en genoeg geweest. Tijd om plaats te maken voor anderen, voor jongeren.” Een advies aan die jongere generatie bestuurders heeft ze zeker: “Blijf jezelf en weet dat je besturen samen doet; je hebt elkaar nodig.”

Ze kijkt met voldoening terug op de afgelopen 24 jaar als gemeentebestuurder. Haar motto was steeds “Ga uit van wat wel kan en niet van wat niet kan. Optimisme is belangrijk. Met die instelling bereik je veel.”

Tot de gemeenteraadsverkiezingen 2022 zal wethouder van Damme nog ‘luid en duidelijk’ haar rol als wethouder van Hulst vervullen. Daarna gaat ze nog meer dan nu genieten van haar familie, haar gezin en haar vrienden. “Dat is het rijkste goed dat je hebt”, aldus wethouder van Damme.

Het bestuur begrijpt en accepteert het besluit van Diana. De PvdA afdeling Hulst is Diana veel dank verschuldigd voor haar grote inzet over zo’n lange periode.

Het PvdA-bestuur is momenteel volop bezig met de opstelling van de kandidatenlijst. Wie de opvolger of opvolgster voor Diana wordt kan nu nog niet worden gezegd. Veel zal afhangen van de uitkomst van de komende verkiezingen en de coalitie-onderhandelingen daarna, maar het zal geen moeite kosten om binnen of buiten de eigen gelederen een geschikte kandidaat te vinden. Mede ook afhankelijk van de in te vullen portefeuilles.