IN HULST MAG MEER GEWIPT WORDEN: EN DE GEMEENTE MOET HET VOORBEELD GEVEN

Door Rob Lambert op 5 juli 2023

De fractie van PvdA Hulst is van mening dat de gemeente Hulst veel meer kan doen om Hulst en de omliggende kernen te vergroenen. Daarom wordt in de raadsvergadering van 13 juli a.s. een motie ingediend. Hierin roept fractievoorzitter Rob Lambert op tot meer groen in de openbare ruimte:
“Ook inwoners kunnen daar aan bijdragen, en daarom moet de gemeente Hulst een actie op touw zetten om vooral veel tegels te wippen. Tegels eruit en groen erin.”

Van meer groen wordt iedereen blijer
Het huidige college heeft eerder aangegeven meer groen niet als prioriteit te zien en in de laatste ontwikkelingen (zoals de herinrichting van de Gentsestraat) is dat ook wel te zien. In heel veel gemeentes en steden wordt hier juist wel aan gewerkt. Lambert legt uit waarom: “Naast klimaatadaptatie (betere afwatering en minder hitte) draagt meer groen ook bij aan de kwaliteit van de omgeving, zorgt het voor meer biodiversiteit en worden we er met z’n allen blijer van.” De gemeente kan daarin een actieve rol spelen en inwoners oproepen stoeptegels tegen de gevel of in de tuin te verruilen voor plantjes. Dit ’tegelwippen’ is een begin, want de motie vraag het college eveneens een ambitie uit te spreken op dit onderwerp en deze meetbaar en concreet te maken richting de gemeenteraad. In de begroting zou ook structureel budget opgenomen moeten worden.

Aanvulling op intitiatief en ideeën
De PvdA Hulst heeft zich onder andere laten inspireren door het Prikkelfestival in het Hulsterse park enkele weken geleden. Daar werd door middel van borden het belang van groen in de stad al toegelicht. Inwoners hadden zelfs de mogelijkheid stickers te plakken op de plattegrond van Hulst, waar meer groen zou kunnen en moeten komen. De kaart kleurde vrijwel helemaal groen. Er was daar echter geen aandacht voor de andere kernen, en ook die zouden volgens de PvdA nog groener kunnen en moeten.

Motie PvdA vergroening: Motie_PvdA_vergroening

Rob Lambert

Rob Lambert

Veel enthousiasme, een frisse blik en denken in kansen: zo stel ik mezelf graag aan u voor als nieuwe lijsttrekker van de PvdA Hulst. Ik ben Rob Lambert, 34 jaar en woonachtig in Hulst. Mijn naam onthult al dat mijn roots op Vogelwaarde liggen. Het geeft energie, maar is even uitdagend en spannend om de

Meer over Rob Lambert