Door Paul Weemaes op 27 februari 2017

Opiniestuk: Dr. Helmers is mijn burgemeester

De periode dat nachtelijke onrust in de binnenstad van Hulst regelmatig de kop op steekt, is voor iedereen die betrokken is met onze jonge inwoners veel te lang gaande. De frequentie neemt ook alleen maar toe: November 2016 en Januari 2017. Deze week begint de maand maart en hou ik, lettend op de frequentie, mijn hart vast. Ik ontmoet op dit moment niemand in onze gemeente die het hier niet mee eens is. Iedereen vraagt zich af: Waar wachten we nog op?
Vorige week heb ik met een ouder gesproken wiens zoon zwaar verminkt uit de strijd kwam. Zijn duidelijke reactie was: “Niemand doet iets. En deze meneer vertelde nog veel meer….”
Zelf heb ik met grote belangstelling de discussie gevolgd tussen diegene die een grote invloed hebben op het uitgaansbeleid van de gemeentelijke vertegenwoordigers tot de horeca uitbaters. En het is helaas niets anders geworden dan nieuwe afspraken met zinnen als: De volgende keer komt er wel een sluitingsuur en We kunnen ook individueel gaan straffen. In ieder geval geen maatregelen, want daar komen we met z’n allen niet uit.
Eén persoon neemt wel een duidelijke stelling in deze dwaze toestand en dat is Dr. Helmers. Hij weet hoe beestachtig mensen zijn toegetakeld en wat voor hen de gevolgen zijn van het verblijf in Hulst in de vroege uurtjes. Hij is dan ook mijn burgemeester. Jammer dat hij door de kroon nog niet is benoemd.

Paul Weemaes

Paul Weemaes

Paul Weemaes

Janseniuslaan 41 4561 NL Hulst

Meer over Paul Weemaes